Μεγάλη τιμή για την Κύπρο η τιμητική διάκριση του Στέλιου Πισή

 
 

Μεγάλη χαρά για την Κύπρο και το μουσικό της κόσμο η τιμητική διάκριση που απονεμήθηκε στον Στέλιο Πισή από το PRS (performing rights society – Διεθνής Οργανισμός Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων).

Για πρώτη φορά από το 1931 που η Κύπρος είναι μέλος του PRS, βραβεύεται Κύπριος με τη διάκριση αυτή και δικαιολογημένα οι εμπλεκόμενοι στα μουσικά πράγματα της Κύπρου χαιρέτισαν με ενθουσιασμό  το σημαντικό αυτό γεγονός.

Για να τιμήσουν τον κύπριο συνθέτη ήρθαν στην Κύπρο ο διευθυντής διεθνών εργασιών του PRS mr. Liam Donnelly και η διευθύντρια του Οργανισμού για τα Γραφεία του Εξωτερικού mrs Maria Bellen Pozzo

Στις 5 Φεβρουαρίου τον επισκέφθηκαν στο σπίτι του στη Λεμεσό όπου κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής απονεμήθηκε στο συνθέτη τιμητικό δίπλωμα.

Παρόντες στην εκδήλωση η οικογένεια του Στέλιου Πισή, οι εκπρόσωποι του κυπριακού PRS κ. Λιάνα Μηλέα και κ. Μιχάλης Σκουφαρίδης, οι συνθέτες, φίλοι του Στέλιου, Κώστας Κακογιάννης και Αντρέας Γιωργαλλής καθώς και ο φιλόλογος- ποιητής Πάμπος  Κουζάλης. Παρόντες επίσης και δημοσιογράφοι από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι κάλυψαν το σπουδαίο γεγονός, το οποίο και προβλήθηκε το ίδιο βράδυ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των σταθμών.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Liam Donnelly εξήρε το ταλέντο του Στέλιου, εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση τόσο του ίδιου όσο και του υπόλοιπου προσωπικού του Διεθνούς Οργανισμού PRS λέγοντας ότι η Μουσική του Στέλιου είναι υπέροχη κι ότι συμβάλλει στην προαγωγή της Μουσικής και γενικά του Πολιτισμού στην Κύπρο.

Αυτή η τιμητική διάκριση δεν αποτελεί ετήσιο θεσμό αλλά απονέμεται από τo PRS πολύ σπάνια, όταν ο διεθνής οργανισμός κρίνει ότι το έργο κάποιου συνθέτη είναι κάτι αξιόλογο και ξεχωριστό. Γι’ αυτό και η βράβευση του Στέλιου Πισή τιμά την Κύπρο.

Οι εκπρόσωποι του PRS ευθύς εξ αρχής κατέστησαν σαφές ότι η μεγάλη αυτή τιμητική διάκριση έχει να κάνει καθαρά με την ποιότητα της μουσικής του κύπριου συνθέτη και όχι με τον τρόπο που εργάζεται (Είναι γνωστό ότι ο Στέλιος Πισής γράφει μουσική και ενορχηστρώνει τα κομμάτια του στον υπολογιστή, ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι με αναπνευστήρα).            

Στο τιμητικό δίπλωμα αναγράφονται τα εξής:

“The chairman and Board of PRS are proud to recognize Stelios Pissis for his extraordinary achievement and contribution to Music and Culture in Cyprus.”

 

.