Στέλιος Πισής

 

Αναμφισβήτητα η σειρά "Μίλα μου" του σεναριογράφου Γιώργου Τσιάκκα και του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της κυπριακής τηλεόρασης που έκλεψε τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού και έφτασε σε πολύ ψηλά νούμερα τηλεθέασης. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς, το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε σε ψηφιακό δίσκο το soundtrack της.

Ο δίσκος, σε μουσική και στίχους του κύπριου σύνθετη Στέλιου Πισή, περιλαμβάνει το τραγούδι των τίτλων ερμηνευμένο από τον Αντώνη Ρέμο, όλη τη μουσική επένδυση της σειράς καθώς και τα δυο τραγούδια που ερμήνευσε η τηλεοπτική Ιωάννα, η Μάριαμ Βενιζέλου.

 

Στέλιος Πισής
Η μουσική επένδυση κάποιας ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς ήταν πάντα ένας από τους στόχους μου. Χαίρομαι γιατί οι δρόμοι μας συναντήθηκαν με το Γιώργο Τσιάκκα, συνεργάτη, τώρα, και φίλο αγαπημένο. Τον ευχαριστώ που μου εμπιστεύθηκε τη μουσική της σειράς «Μίλα μου» του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.  

Χαίρομαι που έγραψα μουσική για μια σειρά που έχει να πει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Σε μια εποχή που υποβαθμίζει τις πνευματικές αξίες, τονίζει το ξεπεσμό και τη μιζέρια της ανθρώπινης φύσης κι εστιάζει στ’ αδιέξοδα, η σειρά «Μίλα μου» δίνει μηνύματα πίστης, αγάπης, αλληλεγγύης κι υπομονής.

Ανιχνεύει το καλό μέσα στον άνθρωπο, ψηλαφεί τις πληγές κι οδηγεί μέσα από τον πόνο στη λύτρωση.
 

Ευχαριστώ τον Αντώνη Ρέμο που ερμήνευσε το τραγούδι των τίτλων και τη Μάριαμ Βενιζέλου που τραγούδησε τα τραγούδια της σειράς.

Ευχαριστώ το BoConcept που είναι ο χορηγός του CD.

Αν η μουσική και οι στίχοι μου στάθηκαν στο ύψος των μηνυμάτων του σεναριογράφου κι αν έστω και στο ελάχιστο συνέβαλαν στην ανάταση της ψυχής, είμαι ευτυχής.


 

Γιώργος Τσιάκκας
Μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες που είχα στη ζωή μου, ήταν η συνάντησή μου με τον Στέλιο Πισή. Το ταλέντο του μοναδικό, το χιούμορ του αστείρευτο, η φιλία του ανεκτίμητη. Θεία δώρα για μας, που μας τα χάρισε απλόχερα σε αυτή τη συνεργασία. Η δύναμη της ψυχής του με εμπνέει. Τον σκέφτομαι και  τα δικά μου "δύσκολα" μου φαίνονται αστεία. Στέλιο μου, σ' ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου.


 

Λίστα κομματιών
 

 1.  Μίλα μου  3.00
    
Ερμηνεία: Αντώνης Ρέμος
 12. Το ταξίδι της καρδιάς  3.49 
13. Μνησιπήμων πόνος  2.40
2.  Εν αρχή…  2.1014. Τα μονοπάτια της σιωπής  3.29
3.  Ανάταση ψυχής   3.0615. Φυγή  1.59
4.  Είν’ η αγάπη μας πολύ μεγάλη  3.24
    
Ερμηνεία: Μάριαμ Βενιζέλου
16. Σε σολ ελάσσονα  1.50
17. Το τάλαντο  1.59
5.  Δέηση  2.2918. Εν χορδαίς  1.40
6.  Ακροβασία στο όνειρο  1.2519. Παιγνίδια της μοίρας  2.13
7. Το τρένο της ζωής  3.00
   
Ερμηνεία: Μάριαμ Βενιζέλου
20. Τα μονοπάτια της σιωπής (κιθάρα)  2.26
8. Να με θυμάσαι  2.4921. Γαλήνη του δειλινού  1.56
9. Το βλέμμα της Άννας  3.2722. Βαλσάκι (της Μαριγούλας και της Μάριαμ)  1.04
10. Πόνος μετέωρος  1.4623. Στην αμμουδιά του παραδείσου  1.33
11. Μίλα μου (ορχήστρα)  3.24