Leaders of the Year Awards (Κύπρος) 2004


Βραβείο Θέλησης στο Στέλιο Πισή

 

 

Σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στους κήπους του ξενοδοχείου Hilton στη Λευκωσία το βραδύ της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2005 απονεμήθηκαν τα βραβεία Leaders of the Year Awards, θεσμός που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Κύπρο, έκτη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται το ίδρυμα Hellenic Leaders Foundation, του οποίου προεδρεύει ο Aλέξανδρος Λυκουρέζος. Συντονιστής της τελετής ήταν ο πρόεδρος της Dreamworks Corporation, Φοίβος Μορίδης.

Τιμήθηκαν άτομα του πολιτικού, οικονομικού, αθλητικού, δημοσιογραφικού χώρου καθώς και άτομα για την κοινωνική προσφορά τους, που ψηφίστηκαν από το κοινό σε ψηφοφορία που κράτησε μια βδομάδα.


Μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν οι πρώην Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, Γιώργος Βασιλείου και ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού, για τη συμβολή τους στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το τελευταίο και σημαντικότερο βραβείο, αυτό της Θέλησης και δύναμης ψυχής, απονεμήθηκε στο Στέλιο Πισή. Ο Στέλιος μίλησε σε οπτικογραφημένο φιλμάκι με πολύ συγκινητικά λόγια και ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον επέλεξαν γι' αυτή τη βράβευση.

  

Η μητέρα του παραλαμβάνοντας το βραβείο είπε τα πιο κάτω:

 

"Δεν είχα σκοπό να μιλήσω απόψε όμως νιώθω πως το οφείλω στο Στέλιο.

Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μας για το βραβείο αυτό που απονέμεται στο Στέλιο απόψε. Το βραβείο για τη θέληση και τη δύναμη ψυχής! Τούτη τη δύναμη ψυχής τη βιώνουμε δίπλα στο Στέλιο χρόνια τώρα, συγκλονισμένοι. Κανένα, παράπονο, καμιά μεμψιμοιρία, καμιά ηττοπάθεια, κανένα στέγνωμα της αγάπης.

 

Είναι απίστευτο πως μέσα από τη σοβαρή ασθένειά του ο Στέλιος μας οδήγησε σε μια υπέρβαση κι έγινε η ζωή μας ένα τραγούδι καθημερινό, μια μελωδία. Μας πήρε μαζί του στα μονοπάτια των ήχων και των οργάνων και μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

 

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Στέλιος δεν έχει βγει από το δωμάτιό του, γιατί δεν μπορεί. Από το παράθυρό του βλέπει μόνο ένα κομμάτι γαλάζιο ουρανό κι όμως είναι αρκετό για να παίρνει δύναμη, να γράφει, να συνθέτει, να επικοινωνεί με γνωστούς και άγνωστους και να τους εμψυχώνει.

 

Ευχαριστώ την εκτελεστική επιτροπή των Leaders Award, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού DreamWorks κ. Φοίβο Μορίδης. Τον ευχαριστώ θερμότατα, που αναγνωρίζοντας τη δύναμη ψυχής του Στέλιου και τη θέλησή του για ζωή και δημιουργία του κάνει αυτή τη μεγάλη τη ξεχωριστή τιμή...

 

Ευχαριστώ το Στέλιο γι' αυτό που είναι, το τόσο υπέροχο. Όχι μόνο γιατί αγόγγυστα υπομένει, αγωνίζεται,  δημιουργεί και μοιράζει την ψυχή του αλλά και γιατί έχει κάνει τη λύπη χαρά, την αδυναμία δύναμη και τον πόνο προσφορά.

Παραλαμβάνω το βραβείο από μέρους του και σας ευχαριστώ θερμά".Οι υπόλοιπες βραβεύσεις είναι οι εξής:
 

Προσωπικότητα της χρονιάς ανεδείχθη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και η πρόεδρος της οργάνωσης Europa Donna Στέλλα Κυριακίδου, επιστήμονας της χρονιάς ο γιατρός-ευρωβουλευτής Αδάμος Αδάμου, ενώ για την κοινωνική του προσφορά τιμήθηκε ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος.
Τον τίτλο στην κατηγορία διεθνής Κύπριος απέσπασε η δημοσιογράφος, σεναριογράφος Ελένη Ακρίτα.
Στη μουσική διακρίθηκαν οι Μιχάλης
Χατζηγιάννης και Δέσποινα Ολυμπίου, στο θέατρο η ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου, και στον αθλητισμό ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς Γιαννάκης Οκκάς.
Η χρυσή παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου απέσπασε τις δύο διακρίσεις Young Leader και Diamond Leader.
 

Leader στη διαφήμιση η Έφη Σπύρου, Leading hotel το Le Meridien, Leading manager o Μάριος Λουκαΐδης (CTC), Leading Brand η Nokia (Σταύρος Κωνσταντινίδης), επιχειρήσεις ο Κώστας Ζορμπάς, entertainment η Μαριάντα Πιερίδη, έντυπα media γυναίκα η Ελένη Ξένου, έντυπα media άντρας o Διονύσης Διονυσίου, ηλεκτρονικά media ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Τ.V. πρόσωπο γυναίκα η Κατερίνα Χριστοφίδου, ΤV πρόσωπο άντρας ο Παύλος Μυλωνάς και δημοφιλής προσωπικότητα η δημοσιογράφος Αιμιλία Κενεβέζου. Τιμητική βράβευση: Νίκος Σαρρής - ΕΥΡΗΚΑ κοινωνική προσφορά.


Στο καλλιτεχνικό σκέλος της εκδήλωσης ξεχώρισε η παρουσία του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος εκτέλεσε μοναδικές επιτυχίες του, με τη φωνητική συνοδεία του Μιχάλη Χατζηγιάννη.